Слънчогледи от Ван Гог 40/30 см

Модел:
Диамантен гоблен
Наличност:
В наличност

Цялостно облепяне с кръгли диамантчета ! Получавате материали за изработване на модела! 

Любими

49.00 лв. 53.00 лв.

Описание

Картините със слънчогледи на Ван Гог са наречени "Вариации на жълтата тема". Обзет от много мрачни мисли, причинени от депресията, от която страда, жълтото е предназначено да осветява дните на Ван Гог. Психолозите твърдят, че художникът е завладян от този цвят, за да открие светлината, която ще го отведе от мрака на неговото отчаяние.

Слънчогледите имат психологическо въздействие, което създава впечатление за вечно щастие. Ето защо тези картини изглеждат безкрайни. Жълтото и синьото са цветове, които му припомнят за детството и за времето, прекарано в родната му Нидерландия. Това е класически констраст на цветове. "Куполът на небето е изключително синьо; цветът на слънчевата светлина е бледо жълтозелено, сладък и омагьосващ, като комбинация между небесното синьо и жълтото в картините на Вермеер или Делфт. Не успях да възпроизведа тази красота." пише Ван Гог на брат си Тео.

Серията "Слънчогледи" е започната през парижкия период на автора през 1887 г. Спецификата на тези картини се крие в подредбата на цветовете. Те лежат на земята, докато слънчогледите, нарисувани една година по-късно в Арл, са поместени във ваза. Преобладаващият цвят в арлската палитра придобива отличителна яркост. В съзнанието на твореца, и двете серии са свързани с името на неговия приятел Пол Гоген, който притежава две от парижките версии. Пол Гоген, който е бил гост на Ван Гог за два месеца през 1888 г., говори за любовта на Винсент към жълтото в "Essay about free art" през 1894 г.: "Винсент беше човек, който се страхуваше от тъмнината и имаше нужда от топлина."

Facebook коментари

Подобни продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“. Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки.