Кораб Каравела

Модел:
Хартиен пъзел
Наличност:
Извън наличност

3D модел за сглобяване от картон:
Размери:37 х 28 х 10,5 см
Материал: Многослоен картон
Ниво на сложност: 4 от 5
Възраст: 7+
Брой части: 50

Любими

36.00 лв.

Описание

Кораб Каравела, модел за сглобяване

Каравела е вид ветроходен кораб, създаден в средата на XV век в Португалия. Така наречените латински платна с триъгълна форма позволяват бързо да се издигат от вятъра, което е много удобно за маневриране и движение в близост до брега. Понякога те са били използвани в комбинация и с прави платна. Каравелите са характерни за корабоплаването в Европа през втората половина на 15-ти и началото на 16-ти век. Каравелите на великите мореплаватели Бартоломео Диаз, Васко да Гама и Колумб отворят пътя за европейците към Индия и Америка и стават символ на ерата на големите географски открития.

Комбинацията от различни материали в модела на Каравела не само обогатява впечатлението за модела, но и прави монтажът по-интересен и крайният резултат доста по-атрактивен и реалистичен.

Комплектът включва  и 15 картонени фигури (на моряци, търговци, войници и др.) подходящи за игра.

Корабът е изработен от многослоен картон с дебелина 1,5-2,0 мм., наподобяваш дървена структура и много добра имитация на дърво . Местата на сгъвките са предварително маркирани с прорези и картонът се огъва само в една посока.
В моделът има детайли от картон с дебелина 1.0 мм) и такива с дебелина 0,5 мм., както и от самозалепващата се хартия, с отпечатано изображение. Платната са изработени от специален двустранен картон.
Комплекта съдържа  и плътен конец, имитиращ въже, за създаване на такелажа (въжетата) на кораба.

Без ножица и лепило!

За да се сглоби моделът, не са необходими режещи инструменти или лепило.  Детайлите на модела са предварително изрязани и просто трябва да ги извадите от листа картон и да ги сглобите.

Поетапната работа с детайлите и сглобките е подробно описана и илюстрирана в схемите от инструкциите, които показват целия процес на сглобяване до най-малките подробности.

Гарантираме Ви, че след завършване на работата ще имате един прекрасен и изненадващо устойчив модел на един от най-популярните платноходи – Каравела!

Facebook коментари

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“. Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки.